Hösten 2014

Framåt hösten 2014 läste jag att avdragsrätten för privat pensionssparande skulle försvinna,  och eftersom jag hade ett sådant sparande, så var jag tvungen att göra något åt det.

Tog kontakt med en bankman på min bank och fixade ett möte. Tänkte då även passa på att be honom se över mina konton och komma med förslag på hur jag skulle ändra mitt sparande.

Det blev ett riktigt bra möte där vi kom fram till flera saker.

Bankkillen räknade på mina aktier och fonder och kom fram till att jag hade alldeles för liten spridning, för mycket Sverige (75%), och alldeles för mycket övervikt i en och samma aktie, samt mycket mer aktier än fonder.

Jag sade att jag inte var intresserad av aktierna och aldrig hade varit det, de hade bara funnits där sedan jag var liten. Nämnde även att jag var intresserad av fonder och hade börjat spara lite på ett fondkonto.

Han rådde mig att sälja av den aktie som var störst, samt fonderna, och sedan starta nytt fondsparande på ett ISK konto istället. Det privata pensionsparandet stoppades och månadssparandet flyttades till ISK kontot istället.

Sedan rådde han mig även att försöka lägga lite av buffertpengarna på fasträntekonton,  som åtminstone gav lite ränta.

Han gav mig även lite andra råd och tips på vägen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.