Sparkonton med minimal ränta

I mitten av januari tog några av mina fasträntekonton slut, och pengarna fördes över till mitt buffertkonto som är ett sparkonto med 0,05% i ränta. Sedan läste jag att det kanske skulle bli minusränta på sparkontona framöver, så då bestämde jag mig för att flytta lite pengar till Avanza.

Skapade då två nya ISK konton med lite större belopp och köpte på mig stabila fonder. Kommer föra över ett belopp i kvartalet och öka fonderna tills jag har ett fast belopp på 60 000 på båda kontona. Dessa konton kommer sedan vara vilande utan större ändringar.

Och varför två konton och inte ett?
Jo, det ena är mer rent pensionssparande och det andra är för tidigare användning, t.ex. om räntorna går upp och jag behöver amortera mer.
Just nu är sammansättningen liknande på båda kontona, men jag tänkte stuva om på på det ena så jag kan sälja snabbt utan förlust vid behov, dvs en av fonderna ska vara stabil men ändå öka sakta. Tänker då på typ SPP företagsobligationsfond eller liknande.

Har ännu inte lärt mig tillräckligt om fonder för att veta vad jag ska välja, så tills vidare låter jag det vara så här.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.