Portfölj 4 – Stora fondkontot

Stora fondkontot är mitt andra ISK (start januari 2015) på Avanza, och här experimenterade jag med många fonder de första månaderna, innan jag till slut insåg att jag gjorde helt fel. Värde idag c:a 62 900:- och ligger på + 6% i år.

Det som fick mig att byta strategi var dels Hembergs blogg på Avanza samt bloggen RikaTillsammans. Båda förespråkade billiga stabila indexfonder med låga avgifter, och själv hade jag blandat med både dyra och billiga fonder.

Tror det tog drygt ett halvår innan jag fick balans i fondinnehaven, och sedan dess har jag både tagit ut och satt in pengar under åren. Sålde fonder till aktieköp först, men sedan februari 2016 har jag bara satt in nya pengar i fonderna då och då.
Sparar inte regelbundet, då jag inte alltid har likvider till hands, men så fort jag sålt aktier eller fått utdelningar försöker jag spara en slant i alla fonder. Kan väl säga att jag sparar i fonderna 8 av 12 månader, och jag sparar till pensionen.

Försöker ombalansera fonderna någon gång per år, och ser till att ha en liten övervikt för SPP global och Spiltan räntefond.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.