Sålt Spiltan Räntefond Sverige

Jag har haft en del Spiltan Räntefond som en slags buffertlikvid på ett eget konto om börsen skulle dippa oförutsett.

Men eftersom det har varit jobbigt med ekonomin under våren, så beslöt jag mig för att göra något drastiskt för att förbättra läget lite, så jag sålde allt i Spiltan Räntefond.

Jag och sambon var nämligen tvungna att göra ett nödvändigt inköp till hushållet tidigare under våren, och då jag inte hade någon buffert kvar så betalade han även min del av inköpet. Men med pengarna från räntefonden kan jag äntligen betala tillbaka skulden plus fylla på bufferten lite mer.

Detta innebär att innehaven på Avanza har sjunkit rejält i värde, då jag även fört över månadens utdelningar till banken. Men i gengäld känns ekonomin mycket stabilare nu, dock kommer jag fortsätta flytta utdelningarna till banken under året.

Bookmark the permalink.

One Response to Sålt Spiltan Räntefond Sverige

  1. Det är endå fantastiskt att portföljen kan användas till viktiga saker och nu sköter utdelningarna en del av ditt buffertsparande. Coolt.

    Vi är i olika situationer i livet, du och jag. Har du något inlägg där du tänker kring ditt sparande. Hur länge? Hur mycket? Ska du ”spara” pengar till efterlevande eller sätta sprätt på allt?
    MVH Pappa Betalar?