Intensiv transaktionsmånad i november

Ja, denna månad har det varit många köp och sälj på Avanza, av flera skäl.

Först av allt bestämde jag mig för att sälja alla mina 40 Realty Income, detta då aktien helt enkelt är för dyr för mig. Har inte råd att köpa fler Realty med tanke på hur lite jag sparar i aktier varje månad, köper hellre fler aktier i andra bolag som kostar mindre.
Dessutom låg jag närmare +80%, så jag tyckte det var bättre att ta hem vinsten och lägga pengarna i mina övriga utländska aktier istället.
Visst, det är en stabil utdelare som höjer utdelningen ofta, men aktiens pris är för högt för mig i förhållande till den utdelning jag fått från den. 
Så nu har jag högre utdelningar i mina andra utlandsaktier istället, plus att jag köpte lite i en nygammal aktie också (haft förut), nämligen ADM.

När det gäller den svenska portföljen så har det hänt en del där med 🙂

Jag sålde bland annat lite Swedbank, och investerade i Handelsbanken istället. Sålde även av mina Hemfosa, eftersom jag inte vill vara med på erbjudandet från SBB. Köpte istället Klövern Pref, så utdelningen blir faktiskt lite högre de månaderna. Slutligen sålde jag mina Kinnevik IL B.
Som ni ser har jag köpt lite av varje under månaden.

I december kommer jag troligen inte köpa något alls, då jag blir tvungen att dra in allt sparande ett tag framöver (kommer inlägg om det längre fram). 
Men samtidigt har jag funderingar på att sälja av ett par aktier, men det beror på hur börsen går och hur de bolagens kurser utvecklas framöver. Säger inte vilka det är, eftersom jag inte har bestämt mig helt ännu.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.