Har varit lite märkliga veckor nu…

Ja, nu är det längesedan jag skrev något här, och mycket har ju hänt ute i världen på den tiden; corona, stängda länder, restriktioner, varsel och permitteringar överallt, samt då ett jäkla stort börsras som påverkar ekonomin i hela världen.

Mitt första börsras, som hanterats förvånansvärt lugnt från min sida, ingen panik eller så. Är idag dock glad att jag lyckades sälja mina fonder med god vinst inför bilköpet precis innan raset började.

Hur har jag agerat i övrigt?

  • Sålde mina sista Eolus Vind med 140% vinst  innan kraschen den 12 mars, då de dels har gett utdelning i år och dels har låg DA.
  • Sålde även mina fåtaliga Latour med 50% vinst i samma veva. Ja, jag vet att det är ett bra investmentbolag, men jag föredrar bolag med bättre DA och väljer då hellre Investor eller Industrivärden.
  • Drog till sist plåstret och sålde mina Boston Pizza med förlust, då jag tröttnade på osäkerheten i bolaget. (tacksam för det idag, då de dragit in utdelningen!)
  • Likviderna från dessa försäljningar har använts till regelbundna småköp i övriga innehav, både på ISK och KF. 
  • I den svenska portföljen har jag fyllt på i princip alla bolag, men lite mer i de mindre innehaven, samt köpt in Resurs Holding också.
  • Det blev två nya bolag på KF, Akelius D och EPR Properties, som jag sneglat på länge, men som varit för dyr hela tiden, Men nu blev det ett bra läge för inköp.
  • I dagsläget ligger bara 5 bolag på +: Atlas Copco, Axfood, Castellum, Industrivärden samt Tele2, resten lyser blodröda.
  • I fondportföljen har jag bara några tusenlappar kvar efter fondförsäljningen, och jag fortsätter månadsspara om än med lägre summa ett tag framöver.
  • På min huvudbank har jag en bra buffert i dagsläget, så jag känner att jag klarar mig bra ett tag framöver.
  • Kommande utdelningar (hur mycket det nu blir) delas upp mellan buffertsparande och återinvestering i i portföljerna.
  • Jag har INTE ökat belåningen i portföljen utan ligger fortfarande på 0% ränta. Kan dock tänka mig att öka lite om börsen går ner mer.


Ja, ni kan ju själva se hur mycket det gått ner från toppen den 19/2 till 19/3…!

Det kliar i fingrarna att köpa mer, men jag får ha tålamod och vänta in eventuella utdelningar och lite mer börsras innan jag agerar. Man vet ju inte hur länge detta kommer vara, och det är dumt att köpa för mycket för tidigt.

Annars är jag fortfarande arbetslös och försöker aktivera mig på olika sätt hemma. T.ex. har det varit bra väder i helgen (om än kallt i vinden), så jag har varit ute i trädgården och pysslat en del. Sedan försöker jag plugga lite på kursen och andra webbaserade gratiskurser jag fått tillgång till.

Tyvärr har pollenallergin dragit igång vilket innebär ständig rinnsuva, som gör att jag är portad från gymmet tillsvidare. Men det finns ju alltid möjligheter utomhus 🙂

Hoppas ni alla kämpar på och håller fast vid er investeringsstrategi!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.