Ekonomiska förutsättningar

Mina ekonomiska förutsättningar för sparandet är inte speciellt stora, men jag försöker lägga undan en liten slant varje månad.

Situationen idag:
Bor i villa med sambo som tar hand om större delen av de löpande kostnaderna för huset, som el, sotning, sophämtning mm.
De enda kostnaderna jag tar är för bredband/internet och tv-kanalerna.

Men vi amorterar lika mycket på bostadslånet, som är uppdelat i tre delar. Ett lån är rörligt med 1,79% ränta, ett är bundet med 3,27% ränta, och ett är bundet med 1,83% ränta, så här försvinner en del av min lön direkt.

Sedan betalar jag fullt underhåll till ett barn och ger månatligt understöd till det andra barnet, så hen inte behöver ta så stort CSN lån, men det är bara en liten summa.

Matpengar sätts in på ett gemensamt matkonto varje månad.
Prenumererar bara på en dagstidning, inga tidskrifter.

Sedan tillkommer de vanliga kostnaderna för bensin (måste ha bil till jobbet och för att kunna hälsa på barnen ibland.), mobilen, facket, försäkringar, gymmet mm.
Sparar en slant till ett sparkonto som är ett rese-/bilkonto, samt sparar på ISK kontot på banken.

Eftersom det blir så lite över varje månad på grund av min låga inkomst, så gör varje extrakostnad att jag går back på lönekontot. Denna månad blir extra jobbig för bilen gick sönder idag, suck! Men tack vare bilkontot så kan jag ta en del därifrån, och resten från buffertkontot.

Köper sällan saker eller kläder till mig,  mest är det sånt som behövs i hushållet och till trädgården. Köper dock en och annan bok ibland då jag älskar att läsa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.