Likviderna slut – ändrar strategi

Jag har haft en hel del likvider i form av fasträntekonton som gick ut i våras samt buffertsparande på min bank, som jag under våren och sommaren flyttat till Avanza och köpt aktier/fonder för, men nu är dessa likvider slut på Avanza. Jag har även sålt några aktier som jag kände mig osäker på i somras, och köpte då på mig av övriga aktier istället.

Har ju gjort veckoköp med småpotter på Avanzas Minicourtage, och ibland lite större potter, och ibland varje dag i veckan, men framöver kommer jag bara köpa max en eller två aktier i veckan, och då antingen 5 eller 10 st, beroende på om de kostar under eller över 130:-/st. Köpet får gå på max 1300:-, för då blir courtaget 3:-, däröver stiger det till 4:-. Visst, det är inte mycket, men i det långa loppet blir courtaget en del pengar. Se bara på förra veckan, då blev courtaget hela 43:- på ISK!

Men har jag inga likvider och aktierna ser dyra ut, så kanske det bara blir veckoköp varannan vecka, så jag kan samla på mig lite likvider under tiden.

För att få fram likvider, så tänker jag börja sälja av lite fonder på min bank (har dem på ISK, förstås), men bara när de ligger på plus, annars väntar jag. Just nu ligger de på minus efter sista börsdipparna, så jag avvaktar ett tag. Fonderna på Avanza rör jag INTE, eftersom jag sparar i dem och har dem som pensionssparande.

Ni kanske undrar varför jag inte för över pengar från lönen? Skälet är att jag bara jobbar 50% och har 50% sjukpension, så jag får inte ut så mycket varje månad. De pengar jag KAN spara går till mina fonder i första hand samt amortering på huslånet.

Från början tänkte jag ha 70% fonder, 25% aktier och 5% likvider, men nu har fördelningen gått mot 50/50 aktier/fonder, och tanken är att ligga på c:a 60% aktier och 40% fonder och 1-2 procent i likvider i slutändan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.