Stuvat om bland mina konton & aktier

Jag flyttade ju ihop alla fonder till ett och samma ISK, och då fick jag ett tomt ISK över.

Där har jag nu lagt in en räntetrippel med lika mycket av vardera
Atlant Stability
Cicero avkastningsfond samt
Spiltan Räntefond Sverige

Tanken är att detta konto ska ersätta ett sparkonto med minimal ränta, och jag kommer fylla på beloppen då och då.

Jag har även köpt 10 Klövern Pref till detta konto, bara för att jag vill testa någon preff.

Dessutom beslöt jag mig för att föra över mina Handelsbanken A och Ericcson B från mitt Aktie- och fondkonto till mitt aktieISK, då beloppet på dessa är så litet att det inte blir så mycket i skatt på försäljningen.

Kvar på Aktie- och fondkontot är då Astra Zeneca och Atlas Copco B, som är i betydligt större poster, vilket gör att jag väntar med flytt av dem till efter årsskiftet.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Stuvat om bland mina konton & aktier

 1. drommaren says:

  Hej!
  Jag gillar din räntetrippel med fonderna faktiskt, som ska ersätta räntekontot. Jag har just nu 225 000 på ett räntekonto till skitdålig ränta på Avanza och funderar på att kanske investera på samma sätt som du. Men jag har investerat så mycket pengar senaste månaderna att det känns som jag måste ta det lugnt nu.

  Fast iofs ser ju HM jäkligt mumma ut på nuvarande nivåer så vi får se om jag kan hålla mig 🙂

  • Ja, jag tänkte att räntetrippeln kunde vara som en reservlikvid och samtidigt en investering ifall börsen brakar neråt, då håller ju sig räntefonderna rätt lugna under tiden. På sik kommer nog de pengarna investeras i aktier, men eftersom börsen är som den är så vill jag ha lite balans till mina svajiga aktier.
   Är också sugen på H&M, men jag får nog avvakta tills vidare.

   • drommaren says:

    Du verkar vara en disciplinerad investerare. (Oj vad seriöst det lät)

    Hur länge har du sysslat med aktier?

    • Inte så länge, bara sedan början av året. Började läsa på om utdelningsaktier på flera ekonomibloggar, och fick upp intresset, och på den vägen är det. Har dock haft aktier sedan jag var ung, fick dem som gåva eller arv.