Riskjusterar fonderna

Jag har ju en drös fonder upplagt på en ”Nybörjarportfölj” enligt bloggen RikaTillsammans, och innehaven varierar mycket, dels pga att jag köpte oregelbundet i fonderna under våren och dels pga nedgången under våren och sommaren.

Vissa fonder har gått ner en del och andra mindre, och de enda som är på plus är framförallt Spiltan Räntefond samt Swedbank Robur Access Asien, som jag köpte in igen nyligen (den har stigit sedan jag köpte den).

Så nu säljer jag av några för att kunna balansera upp resten lite. Visst, de ligger på minus, men då jag har så små belopp i varje fond så är det inte mycket minus i kronor.

En av fonderna är Avanza ZERO, och den säljer jag av helt, då jag sedan tidigare har SPP Aktiefond Sverige som gått betydligt bättre. Visst, ZERO har 0% i avgifter och SPP 0,20% i förvaltningsavgift, men i det långa loppet spelar det ingen större roll för mig, då jag väljer den som gått bäst i nuläget.

Pengarna från ZERO ska dels investeras i övriga fonder och dels läggas på lite aktier, men det blir bara ett mindre belopp, då jag vill behålla balansen på fondkontot.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.