Kärva månader framöver

Ja, från november och fyra månader framåt kommer ekonomin vara kärv, och bufferten kommer minska kraftigt. Det beror på flera kostnader som sammanfaller under denna period.

  • Reparation och service på bilen som delbetalas räntefritt med 3300:-/månad under 4 månader, med start nu i november
  • Betala skuld på 3000:- till sambon innan årsskiftet
  • Förskottsbetala en ännu ej bestämd summa inför en 2-veckors semesterresa någonstans lite längre bort i januari 2017 (en i familjen fyller jämnt då)
  • Slutbetala en kontokredit som släpat efter lite
  • Kvarskatt på 40 000:- (från aktieförsäljningar januari 2015), varav 30 000 ligger på fasträntekonto och ej varit medräknat i tillgångarna alls. Alltså är det 10 000:- som ska läggas till, vilket får bli från bufferten på Santander bank. Detta ska sättas in på skattekontot innan 12/2-16, så slipper man kostnadsränta.

Jag fortsätter dock spara mina 1300:- till banken och Avanza, men kommer inte kunna göra några extrainsättningar till Avanza under denna period. Brukar nämligen försöka pytsa över det som är kvar dagen innan det ramlar in nya pengar på lönekontot, men nu kommer jag alltså inte kunna göra det på ett tag.

Och ovanpå allt detta kommer ju julen med alla dess kostnader… *suck* Men det blir minimalt med julklappar i år (presentkort till alla), och det är köpstopp på nytt julpynt och annat som hör julen till. Julmaten däremot är inga problem, sambon har lovat att lägga till lite extra pengar på matkontot.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.