Tillgångar & skulder 151130

Tillgångar151130

Då var det dags för en ny månadsrapport 🙂

Som ni ser har jag ändrat utseendet igen, så nu kan man lättare se om jag går + eller – varje månad i nettobelopp. Och istället för banktillgångar har jag valt att ha enbart aktier och fonder på sista raden, för då kan man se hur mycket det riktiga sparandet har ökat. Äntligen är jag över halvmiljonen!

Även denna månad har det totalt sett gått plus, fast jag har tagit ut en del pengar från banken till bilservicen (se tidigare inlägg längre ner). Visst har det stigit på Avanza, men större delen är insättningar till aktieköp, kurserna har inte stigit speciellt mycket på mina konton i november.

 • Santander bank: Buffertkonto med hyfsad ränta
 • Bostad: min del av huset är 40%.
 • Sparkonton på banken: består av 1 buffertkonto och 2 sparkonton (resekonto och amorteringskonto).
 • ISK Banken: här har jag 5 indexfonder, som jag säljer av då och då för att istället köpa aktier på Avanza, men jag säljer inte dem helt. Sålde en surdeg till fond i november och bytte till en annan fond istället.

Avanza: 

 • Aktie- & fondkonto: Här finns Atlas Copco och AstraZeneca kvar, med 52/48 i fördelning.
 • Mina tre ISK:
  ISK 1 – enbart aktier
  ISK 2 – enbart fonder
  ISK 3 – räntetrippel bestående av 1/3 vardera av Atlant Stability, Cicero Avkastningsfond samt Spiltan Räntefond Sverige. Jag har även 10 st Klövern Pref & 10 st Akelius Pref på detta konto. Har sålt av 500:- på varje fond, behövde likvider.
 • KF – Utländska aktier – har äntligen köpt mina första amerikanska aktier för de pengar som låg på likviden förra månaden.
 • Pensionsförsäkring Avanza: Här har jag fördelat de pengar jag förde över från banken, och beloppet ändras inte så mycket närmaste tiden, eftersom det är stopp med fler insättningar.
 • Bolån: summan är min tredjedel av lånet, och vi amorterar 3000:- i månaden
 • Enbart aktier & fonder: Har valt att ha enbart sparande i aktier & fonder på denna rad, då ser jag lättare hur det ökar/minskar för varje månad. Ser att jag har över ½ miljon i aktier & fonder nu!
Bookmark the permalink.

Comments are closed.