Ändrad sparplan

Tyvärr måste jag stoppa den månatliga överföringen på 1000:- till Avanza på obestämd tid på grund av ändrad ekonomisk situation.

Som ni kanske vet har jag små marginaler i min ekonomi på grund av låg inkomst, och det har tillkommit oväntade utgifter som gör att bufferten har minskat kraftigt. Därför måste jag nu satsa på att bygga upp bra buffert igen, vilket gör att jag får lägga aktiesparandet på is tills vidare.

Men min förhoppning är att sommarens skatteåterbäring kommer vara tillräckligt stor för att kunna bygga upp det sista på bufferten, och då kommer jag kunna börja spara på Avanza igen.

Dock har jag likvider för 4 månadsinbetalningar på Avanza så jag kan fortfarande köpa aktier, och dessutom ska jag fortfarande sälja av hälften av mina NCC och lite Atlas Copco enligt min strategi. Därtill kommer ju vårens utdelningar att öka likviderna + att jag har fonder att sälja av i nödfall.

Skillnaden är dock att innehaven inte kommer öka med hjälp av nyinsättningar detta halvåret, bara genom utdelningar och eventuell börsuppgång.

Målet är fortfarande att få utdelningar på 12 000:- i år, samt aktieköp för samma belopp, med hjälp av utdelningar och försäljningar.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.