Balans aktier/fonder

Många som börjar spara på börsen börjar med stabila fonder som inte är lika ”läskiga” som aktier, men allt eftersom man blir nyfiken så börjar man testa lite aktier, och precis så gjorde jag. 🙂

Finns flera bloggare som har både aktier och fonder, fast de har mindre andel fonder än aktier och investerar inte lika mycket i fonderna som i aktierna, och det är så jag också tänker.

I dagsläget har jag total fördelning 60% aktier 40% fonder (då är fonderna på min bank medräknade), men mitt mål är att ha 80% aktier 20% fonder totalt sett, detta för att få hög andel utdelningar under året. Lite fonder vill jag dock ha kvar som balans och buffert.

Jag har funderat lite och tänker stegvis sälja av 50% av fonderna på banken & Avanza, för att sedan återinvestera pengarna i aktier. Men då fonderna ligger på minus just nu, så avvaktar jag tills vidare. Kanske tar det 6-12 månader innan jag fått sålt av fonderna.

Kommer dock ha kvar balansen i fondfördelningen, så jag kommer sälja 40-50% av varje fond för sig, fast kanske inte allt på en gång, och vissa fonder har jag mer kvar i, som globalfonderna som är stora och breda.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.