Omallokering i mina innehav

Efter att ha funderat en hel del sista tiden, så har jag beslutat mig för att göra en omallokering i mina innehav.

Jag har idag 21 aktier (lekportföljen ej inräknad), och känner att det blir lite för många aktier och för små belopp i varje aktie.

Idag har jag inget nysparande i aktier, bara återinvestering av utdelningarna, och när jag börjar spara igen, så kan jag spara max 1000:-/månad. Detta gör då att jag bara kan göra småköp i aktierna, och då blir det svårt att öka värdet/snitta ner GAV i varje aktie. De flesta av mina aktier ligger mellan 4000:- till 10 000:- i värde, och då blir det inte mycket i utdelning för varje aktie.

Därför vill jag minska antalet aktier, och istället öka beloppet i varje aktie. Dessutom har jag flera aktier i samma bransch, och det kanske vore bättre om jag hade färre aktier med större innehav istället.

Nåväl, jag har bestämt mig för att sälja mina Telia Sonera och Ratos framöver. Båda dessa aktier känns lite osäkra och svajiga, och jag har läst flera ekonomibloggares åsikter om dem, så de åker ut. Pengarna kommer jag fördela på övriga aktier istället.

Finns ytterligare någon aktie jag kanske vill sälja framöver, men jag vill vänta och se…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.