Restskatt blev skatteåterbäring :)

Eftersom jag sålde aktier på min bank i början av 2015 (75% av värdet var i en och samma aktie!), så visste jag att jag skulle få rejäl kvarskatt. Satte då av 30000:- på ett fasträntekonto, och i februari i år satte jag in dem + 10 000:- till på skattekontot (sålde lite mer på bankdepån senare under året).

Har nu gjort klart deklarationen via nätet, och eftersom jag gör avdrag för reseersättning och trängselskatt + får lite andra småavdrag, så visar det sig att jag får tillbaka 15 000:- igen, härligt! Dessa pengar kommer gå till bufferten, och sedan användas för betalning till vår årliga tvåveckorsresa i höst. Denna resa är den enda vi gör varje år, så vi sparar alltid till den, men oväntade utgifter gjorde att sparkassan sinade, så återbäringen gör att resebudgeten klarar sig nu.

Så från juli månad kan jag skicka pengar till Avanza igen, då har antagligen utdelningspengarna sinat också.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.