Lite tankar och planer

I början på året hade jag både Atlas Copco och Astra Zeneca på min aktiedepå.
Sedan, när Astra Z sjönk mot 460:- i slutet på mars, så flyttade jag dem till ISK istället = 11 000 i kvarskatt nästa år.

Hade jag flyttat Atlas Copco samtidigt, så hade skatten blivit ännu högre, istället låter jag dem vara kvar till nästa år, så blir det kvarskatt på den flytten 2018 istället. Man får ju vara lite smart 🙂

Nu har jag inte mycket likvider kvar efter Castellums nyemission, så jag måste få fram det på något vis. Visserligen får jag lite utdelningar från Kinnevik och Betsson, men sedan är det nästan slut 🙂

Valet blir att sälja av Astra Zeneca, då läkemedelsbranschen är osäker i sig, aktien känns lite högt värderad, och det är inte många i bloggosfären som har den aktien. Ligger idag plus, och har gjort det sedan flytten. Ursprungspriset vet jag inte, då det är ett arv sedan barndomen. Minns när den stod i 640:- mars förra året, puh!

Tänkte sälja max 30 st totalt, i steg om 5-10 st under året, och istället fylla på i mina andra innehav, samt köpa en till amerikansk aktie.

Skrev tidigare i år att jag ska sälja Ratos och Telia, och målet är fortfarande att sälja av alla Ratos. Telia kommer jag dock behålla till efter utdelningen i höst, därefter får jag se hur jag gör. Kommer dock inte minska eller öka i Telia.

Planen är att köpa fler svenska aktier med utdelning på sommaren och hösten, t.ex ska jag köpa ABB så fort jag får mer likvider. Tänker även köpa fler Atlas Copco på ISK samt en amerikansk aktie till, vilken det blir vet jag inte ännu. Kollar på ytterligare svenska aktier och har några på bevakning.

Fonderna kommer minskas till förmån för aktier, men de försvinner inte helt då jag vill ha fonderna som stabilitet i portföljen.

Tanken är att ha stabila svenska utdelare som största grund och en mindre pott amerikanska aktier samt liten klick tillväxtaktier som krydda, plus då lite stabila fonder i bakgrunden.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.