Aktiv vecka på börsen

Ja, sannerligen har jag varit aktiv med både köp och sälj denna veckan!

Första försäljningen var Novo Nordisk, då jag kände att den ger för lite i utdelning och källskatten är lite för hög för att den ska platsa i portföljen. Istället plockade jag in Realty Income Corp, som jag sneglat på rätt länge nu, så nu har jag 4 månadsutdelare i utlandsportföljen.

Sålde även av lite i två fonder för att ombalansera fördelningen i ena portföljen. Likviderna användes till att fylla på sparandet till krediten, så nu kan jag betala av hela belåningen när jag vill.

Sedan sålde jag mina Rottneros som helt enkelt inte platsar i min utdelningsportfölj längre känner jag. För de pengarna köpte jag en drös aktier till preferensportföljen samt köpte tillbaka några Nordea igen.

Sist men inte minst beslutade jag mig för att ta förlusten och sälja hälften av mina H&M, mitt absolut största sänke i portföljen. Kändes bra att minska innehavet, och nu har jag en drös likvider att handla för under sommaren. Resten av H&M behåller jag dock tillsvidare, de kan ju återhämta sig igen framöver.

Fonderna jag köpte ligger på min andra fondportfölj, som jag fyllde på lite i.

Vanligtvis brukar jag inte ta med fondköp/-sälj i mina veckoaffärer, men gjorde ett undantag denna gång.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.