Portfölj 2 – Preferensportfölj

Andra portföljen är min preferensportfölj, som innehåller tre preffar samt fyra stamaktier som backar upp preffarna. Värde idag c:a 53 300:-, med största innehavet överst. Portföljen skapades april 2017, så den är rätt ny.

Alla stamaktier utom Hemfosa (4 ggr) delar ut två gånger per år, så jag får extra påfyllning från stamaktierna 8 av 12 månader, vilket gör att jag kan köpa lite fler preffar åt gången.

I denna portfölj fyller jag på regelbundet, främst preffar, och tanken är att få 500:- i utdelning varje månad på sikt. Än vet jag inte vad målet är med denna portfölj, men jag kommer nog på det så småningom.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Portfölj 2 – Preferensportfölj

 1. drommaren says:

  Hej trygg pension!

  Vilken jättefin portfölj du har byggt upp!

  Jag tycker att det är smart av dig att gardera med preffaktier. De funkar ju som ett skydd vid nedgång och genererar bra flöde framöver i portföljen.

  Även om man inte får ta del av företagens ökande vinst så tycker jag att fördelarna med prefaktier överväger. Själv kommer jag att försöka ligga på ungefär 10% preffaktier i portföljen framöver men helst inte så mycket mer.

  Har du nån strategi för hur stor del du vill ha av preffar?

  • tryggpension says:

   Hej
   Jag har ännu inte bestämt mig hur stor andel preffar jag vill ha i förhållande till hela aktieinnehavet, men målet är att få 500:- i utdelningar varje månad från varje preff.