Tillgångar & skulder 170731

För andra månaden i rad minskar portföljen på grund av sur börs i juli. Men det stör mig inte, eftersom jag sparar långsiktigt och har köpt aktier veckovis precis som vanligt under månaden.

Jag har nu även lagt till sparandet på Nordnet, eftersom jag sparar 600:-/ månad i 6 fonder där. Det är ett automatsparande, så det enda jag gör är att kolla värdet varje månadsskifte.

Jag betalade av hela belåningen precis efter halvårsskiftet, och har under juli börjat med belåning igen just för att börsen blev sur de sista två veckorna. 

Bookmark the permalink.

4 Responses to Tillgångar & skulder 170731

 1. Slimis says:

  Hej Tryggpension. Intressant att se hur dina tillgågar samt skulder utvecklas. Hur tänker du kring belåningen? Ser att du först betalade av den men sen valde att återinföra den när nu börsen sjunkit lite. Vilken ränta betalar du när du belånar aktier? Du tycker inte det känns riskfyllt att investera lånade pengar? Hur agerar du om börsen skulle fortsätta ner framöver? Mer belåning? Jag själv har valt att avstå belåning helt då jag helt enkelt inte vågar riskera pengar jag inte äger för en chans till högre avkastning. Fortsatt lycka till med sparandet 🙂

  Mvh Slimis

  • tryggpension says:

   Hej
   Jag försöker använda belåning vid två tillfällen, dels om börsen dippar mycket, och dels om jag vet att jag får likvider i form av utdelningar snart. Ser till att ha låg belåning i förhållande till utdelningarna, så jag vet att jag kan betala tillbaka allt. Satte 20 000 som gräns förra gången, och när jag närmade mig så slutade jag helt enkelt låna mer.
   Denna gång har jag en lägre gräns på 12 000, eftersom det är mindre utdelningar i höst, och jag har även kontot Extra buffert, som är en buffert med fonder jag kan sälja snabbt om det behövs.

 2. Riktigt fin sammanställning. Får ta och göra en liknande 🙂

  Hur vet du vad din bostad är värd idag? Kikar man på vad grannarna sålt sitt för eller finns det ett taxeringsvärde?

  Ha det fint!

  • tryggpension says:

   hej

   Vi har värderat huset två gånger i samband med renoveringar de senaste 4 åren. Senast var i våras, då huset värderades högre än det är nu, men jag behåller den gamla värderingen tills vi gjort klart avloppsanläggningen nästa år.