Köp Avanza juli 2018

Jag har gjort en del ändringar i portföljerna av olika anledningar.

I svenska portföljen sålde jag alla Cloetta och mina 30 Telia, och istället har jag börjat köpa på mig mer investmentbolag, Axfood och Castellum. Har även köpt in en minimal bevakningspost i H&M så jag kan hålla koll på bolaget. 

I utlandsportföljen sålde jag alla Hemfosa, då jag vill ha lite mer tonvikt på utländska aktier i denna portfölj. Köpte fler AT&T samt några norska Telenor.
Har även satsat på en globalfond här, då månadsutdelningarna är så små att jag inte kan göra några aktieinköp. Bättre att pengarna får jobba lite i en fond istället och spara ihop till ett större köp längre fram.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Köp Avanza juli 2018

 1. Hej!
  Kul att du är tillbaka och skriver igen.

  Smart med globalfonden. Jag gör samma i barnportföljen. Köper Avanza Zero för en liten summa som sedan växlas om till Investmentbolag. Vill ju inte betala onödigt mycket i courtage.

  När jag börjar med utländska aktier ska jag göra samma som du i en globalfond!

  Mvh Pappa Betalar?

  • tryggpension says:

   Ja, det är kul att skriva igen, även om jag inte skriver så mycket ändå.
   Globalfond är bra att spara i, den är ju så bred, och på sikt går den ändå uppåt 🙂 Så det blir nog bra för dig med.