Måste sluta med hattiga småköp

Som rubriken säger så har det blivit många hattiga (veliga) småköp genom åren, småköp som ökat antalet bolag i portföljen till lite för många för mig, och då har det även blivit många småposter som jag inte kunnat fylla på i på grund av brist på likvider.

Många gånger har jag köpt för att
* Jag är nyfiken på bolaget men vet inte så mycket
* Vill ha fler höstutdelare
* En chansning

Nu har jag bestämt mig för att det inte blir några fler småköp eller bevakningsposter i olika bolag, bättre att satsa på mina nuvarande innehav istället.

Som exempel har jag haft småposter i Telia, Husqvarna och Telenor, som alla delar ut på hösten, men nu är allihopa sålda (de två sista såldes nu i augusti), och jag har lagt slantarna på befintliga höstutdelare istället. Känns bättre med större utdelningar i befintliga innehav än många småutdelningar i många bolag, dessutom känns det vettigare att fylla på i de bolag jag har idag.

Har haft 34 aktier som max, idag har jag 28 st vilket känns betydligt bättre, vill dock försöka skala ner ytterligare om det går.

Dock kan jag tänka mig att köpa in Telia igen om de får ordning på bolaget och sina affärer och ökar utdelningen igen, för Telia är ett bolag jag gillar i grunden.

PS: den enda bevakningsposten jag behåller är H&M, då jag egentligen vill ha bolaget i portföljen men inte vill öka i det förrän jag ser att de börjar få ordning på sina finanser, fysiska affärer och e-handeln.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.