Fått med sambon på spartåget

Min sambo är helt ointresserad av börsen och sparande, så när jag började mitt sparande så brydde han sig inte alls om det.

Men efter några års nötande så fick jag honom att öppna ett konto på Avanza 2018 och åtminstone lägga in en liten peng som start .

Då han fortfarande inte är intresserad av börsen, så sparar han bara i fonder och låter mig administrera hans konto. Han sparar hyfsat regelbundet och jag säger till om om kassan blir tom. 

Vi har nästan samma fonder, dock vill han att jag är lite mer försiktig med hans innehav, så jag sparar i indexfonder med låg avgift åt honom. 

Dessutom finns det separata ISK till hans barnbarn, med fonder, där det rasslar in pengar vid jul, födelsedagar och lite då och då. Även här har jag koll åt honom, och har mer aktiva fonder på dessa konton (det dröjer många år tills de får dem).

Han är lite aktiv och kollar då och då hur det går för fonderna, men låter mig byta när och om det behövs.

Kul att vi båda sparar nu, det underlättar när pensionen närmar sig och man har lite extra tillskott i kassan då.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Fått med sambon på spartåget

 1. Bättre sent än aldrig:)
  Härligt att höra att han är med på det. Tog.mig själv ett tag att få med min man att tycka att det är ok att jag sparar åt oss. Så just nu tjänar han storkovan och jag investerar pengarna Perfekt symbios

  • tryggpension says:

   Låter som en bra fördelning för er!
   Här sparar vi var och en på eget håll, men jag sköter alltså hans fonder också.