Månadsrapport februari 2023

Dag att lägga ytterligare en månad till handlingarna, en månad där portföljen svajade upp och ner för att till slut hamna på minus.

Dock har jag lite väl mycket fastighetsaktier som agerat sänken denna månad, så jag kommer stuva om i portföljerna under året, så att vanliga stamaktier samt mina Xact fonder får större vikt framöver.


Inte så mycket minus, men ändå…

Utdelningar

Bara tre utdelningar och summan blir därefter.

Transaktioner

Det blev en hel del transaktioner denna månad, då jag sålt av en del Castellum (behåller dock större delen) och en del Svolder samt fyllt på i flera av de övriga innehaven.

Jag minskar i Svolder då den har mycket låg DA, och jag vill satsa på bolag med högre DA. Visst, Svolder är ett investmentbolag, men jag väljer Investor i stället. Dessutom delar både Investor och Xact Norden Högutdelande ut i november, så jag satsar på dessa bolag istället för Svolder.
Dessutom har jag en rejäl vinst på 140% att ta hem 🙂

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.