Ännu en sen månadsrapport maj 2023

Än en gång är jag sent ute, det blir så i perioder.
Torrt och varmt ute, lite jobbigt är det allt…

Som ni ser har värdet gått ner på Avanza, detta trots utdelningar på över 7000:-, men å andra sidan skickade jag över 3 000 till min bank för buffertpåfyllning.
Tyvärr är preffarna och D-aktierna stora sänken för mig, men i gengäld är det stora aktiekontot med svenska aktier och Xact mer stabilt.

Ni ser även att jag lagt till Lysa och Nordnet denna månad. 
Lysa har jag haft sedan början av 2022, och med automatiskt sparande på 200:- varje månad så har jag ”glömt” Lysa (dock satte jag in 2000:- som en första insättning). Som ni ser har det blivit lite pengar där, och Lysa kommer jag inte röra på många år.
Nordnet å andra sidan är ett litet kul aktiekonto där jag sparar 200:- i månaden för skojs skull och köper lite småaktier. Dock kommer jag ha en stor andel i Xact Norden Högutdelande framöver, som en stabil bas.

Så på sikt kommer det totala sparande på börsen stiga, och förhoppningsvis kan det hjälpa till på vägen att nå miljonen förr eller senare 🙂

En brant backe neråt…

Utdelningar

Utdelningarna i maj uppgick till 7586:-, och som vanligt är maj årets bästa utdelningsmånad.

Transaktioner

Sålde lite mer Svolder och alla teckningsrätterna i Castellum och köpte lite av varje, mest Xact Norden.

Juni blir en desto svagare utdelningsmånad, men ändå ok.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.