Aktiestrategi

Jag kommer inte göra några analyser eller djuplodningar i aktier själv, det har jag varken tid, ork eller kunskap för. Istället kommer jag följa ledande investeringsbloggar och ekonomibloggar, och läsa deras analyser av aktier jag är intresserad av.

Säg att jag följer 12 bloggar, och 10 av 12 säger att aktie x har gått bra, har bra utdelning och är en bra portföljaktie, ja då lägger jag den på min bevakningslista om den inte är i köpläge just då.

Börsen är ju högre än någonsin nu, så jag vill inte köpa aktier idag, när de ligger så högt, utan jag bevakar dem tills vidare.
Dock kommer jag stegvis pytsa över bankens innehav till en företagsobligationsfond på Avanza, så att jag har cash när jag väl kan köpa aktier.

Men även om börsen dippar rejält, så kommer jag inte göra några stora köp, utan det blir små inköp då och då, så att jag minimerar courtaget.
Tanken är att stegvis öka innehaven under lång tid, och bara köpa små poster. Det får gärna ta 1-3 år, jag har ingen brådska.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.