Mål för 2016

Har funderat lite och kommit fram till att jag vill ha några mål inför 2016, men det får bli små mål, då mitt sparande blir litet i år. Förra året var ju året jag förde över allt från sparkontona på min bank till Avanza, och tack vare de pengarna kunde jag investera en hel del i aktier och fonder. I år blir det stor skillnad, då jag bara har mitt månadssparande, utdelningar och eventuella restslantar att investera.

  • Jag börjar året med att öka mitt sparande till 1000:- i månaden, vilket är vad jag har råd med i dag.
  • Ett mål blir då att spara minst 12 000:- på Avanza under 2016 (blir troligen mer än 1000:- vissa månader)
  • Ett mål till är 12 000:- i utdelningar, och enligt min preliminära prognos för 2016 ligger jag nu på 9805:- netto.
  • Ska även köpa en till amerikansk aktie under året, kikar på några stycken just nu.
  • Annars fortsätter jag med mina veckoköp i de aktier jag har idag, och försöker snitta ner mig under året.

Med mitt sparande på Avanza och på min bank (så länge jag sparar minst 500:- varje månad är jag Guldkund och får då en del rabatt på försäkringar med mera, och även sambon får rabatt på sina försäkringar) så ligger jag på 10% i sparande, vilket är vad jag klarar av med min minimala lön och lilla sjukpension.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.