Årsrapport 2015

Först av allt, året slutade på + för min del, och det känns bra. Jag är nöjd med första året på börsen!

Avanza151231

Jag började trevande med ett ISK på Avanza i november 2014, men då var det bara testande och experimenterande med fonder för småbelopp, så jag hade inte mycket pengar där då.

Mitt riktiga sparande kan man säga startade på allvar i månadsskiftet januari-februari 2015, så jag räknar februari 2015 som min första riktiga sparmånad. Hade då mycket sparande och buffertkonton på min bank, och successivt förde jag över dessa pengar till Avanza för att köpa fonder och aktier.

Började året med 732:- på Avanza och slutade året med ett innehav på 407 808:-.

Stegvis gick jag över till att köpa enbart aktier, och då stabila svenska utdelningsaktier, och på denna väg har det fortsatt hela 2015. Har över året gjort x antal små veckoköp i aktier, och därmed försökt snitta ner mig i små steg.

Nu har jag inget mer sparande att föra över från min bank, så framöver blir det mycket mindre aktieköp. Jag har mitt månatliga sparande på 800:-, och utdelningarna återinvesteras förstås i aktier. Därutöver kommer jag försöka pytsa över de slantar som är kvar precis innan en ny lön kommer in på kontot, men det kan bli allt mellan 0-1000:- beroende på utgifter mm.

Mina mål för 2016 kommer i ett senare inlägg, jag måste fundera lite först 🙂

Bookmark the permalink.

Comments are closed.