Få loss likvider

Jag har funderat ett tag på att försöka få loss lite likvider att handla för när börsen är så röd som nu, och nu har jag bestämt mig för hur jag ska göra.

Jag har ju både aktier och fonder, och faktiskt har jag fonder som ligger på plus trots börsnedgången, och just dessa fonder tänker jag sälja av lite för att få lite cash. Det blir bara en liten försäljning, eftersom jag har fonderna som en motvikt till svajiga aktier.

När börsen väl börjar stiga igen, så kommer jag även sälja hälften av mina NCC när de ligger på +,  eftersom de inte ger någon utdelning i år. Skulle de börja med utdelningar igen framöver, så köper jag dem igen.

Jag tänker även sälja lite Atlas Copco i omgångar om om 25 st per försäljning, men det blir längre fram. Dessa pengar kommer sedan ligga till grund för nya köp när börsen går ner kraftigt i nästa omgång.

Sedan har jag även den månatliga insättningen om 1000:- i slutet på varje månad.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.