Lugn köpvecka v 26

Efter måndagens många småköp, så blev det bara ett köp till, då börsen ju återhämtade sig resten av veckan. (som kuriosa kan jag nämna att innehavet på Avanza var på högre nivå än innan Brexit i går kväll, när USA-börsen stängde!)

Kop v26

Som ni ser har jag sålt en hel del AstraZeneca, då de bara steg under veckan. Höjde säljkursen med 5:- för varje sälj, och de gick igenom. Högsta kurs jag sålde för var 505:- (inköpskurs var 460:-). Visst blir det en del i courtage, men samtidigt vill jag inte sälja allt på en gång. Har nu en del likvider att handla för under sommaren om det blir surbörs framöver.

Målet var att behålla hälften av AstraZeneca, dvs 50 st, men nu har jag bestämt mig för att sälja allihopa i små potter under sommaren och hösten. Detta då jag vill fylla på i mina andra innehav istället, och AstraZeneca är inte min favoritaktie precis (fick den som arv i tonåren). Dessutom är det min enda aktie med för hög kurs i förhållande till utdelningen, blir bättre att köpa andra aktier med bättre direktavkastning.

Även nästa vecka jobbar jag och kommer kolla börsen, men sedan blir det paus i 3 veckor. Dock kan jag nog inte låta bli att kolla då och då, men det blir inte alls i samma omfattning som när jag jobbar och kollar börsen på jobbet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.