Många köp vecka 8

 

Ja, i fredags slog jag till med många köp då börsen dippade lite. Dels utnyttjade jag belåningen, och dels sålde jag 160 Telia i två omgångar.

Jag har nämligen tröttnat på att Telia kajkar i sidled mest hela tiden samt att de sänkt utdelningen. Visst, de har utdelning två gånger om året och de har hög direktavkastning tack vare det låga priset, men bolaget har haft sina problem genom åren. Kommer sälja av i omgångar och istället satsa på bättre utdelningsaktier.

När det gäller belåningen, så är den tack vare försäljningen av Telia inte speciellt stor, och jag väljer att ha belåning nu under våren och kommer avsätta en en viss del av vårens utdelningar för att amortera av krediten framöver. Tack vare krediten kunde jag köpa fler aktier än om jag bara hade sålt Telia.

Som ni ser finns det två nya aktier och en nygammal aktie på listan. Jag har haft Wallenstam förut, men sålde av den då jag inte visste så mycket om bolaget då. Nu vet jag mer, samt att de delar ut två gånger om året. 

Nya bolag är NetEnt samt NIBE, dessa två har jag bara med små poster i tillväxtportföljen, så jag kan bevaka dem och följa upp dem mer inför eventuella framtida köp.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Många köp vecka 8

 1. Gratulerar till många fina köp.

  Har inte kikat något på Wallenstam aktien och är dåligt påläst om den faktiskt 🙂

 2. procentpanik says:

  Perfekt att köpa när det dippar och jag brukar göra lika dant med lite kortsiktig belåning om jag inte har några penga i kassan. Dessutom är det bra bolag du handlat, kula tt se!

  // Procentpanik

 3. Bullpappret says:

  Börjar också tröttna lite på Telia, men ska ge dem chans till revansch under 2017. Ser jag ingen tendens till bättring är det möjligt att jag gör ett avsteg från min långsiktighetsprincip och köper något roligare. 🙂

  • tryggpension says:

   Jag kommer nog spara en mindre post Telia över utdelningen i april, så får jag se hur det går i sommar 🙂

 4. Hej! Ser att du har min blogg i din lista! ☺ Lägger till din i min!