Slopar återinvestering i maj

Efter mycket funderingar fram och tillbaka har jag bestämt mig för att inte återinvestera maj månads utdelningar i aktier. Maj är min största utdelningsmånad, så det blir ett bra belopp att föra över till sparkonto+, fondkontot Trygg buffert samt till buffertkontot på min bank. Känner att jag måste få balans i ekonomin helt enkelt, och detta utan att behöva sälja av fonder på min bank. 

I dagsläget ligger årets preliminära utdelningar på 16 422:-, och målet är att komma så nära 17 000:- som möjligt, allt därutöver är en ren bonus. Kommer troligen återinvestera en viss del av utdelningarna som kommer efter maj månad, och spara resten till att betala av belåningen i höst.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Slopar återinvestering i maj

 1. Slimis says:

  Tycker du gör helt rätt att betala av lite skulder. Att få bort sin belåning är alltid skönt. Har själv skrivit ett litet inlägg vad jag tycker om investeringar och belåning. Titta gärna in det 🙂

  http://slimis20.blogspot.se/2017/04/ingen-belaning.html

  Med vänlig hälsning Slimis

 2. Hej!
  Kan inte annat än att hålla med. Oftast får en fin buffert en att sova lite tryggare om nätterna 🙂

  Har själv funderat på att någon månad ta utdelningen och bara unna mig saker för denna.