Stuvar om bland fondkontona

Jag har idag 4 fondkonton på Avanza, vilket känns som onödigt många, och dessutom blir det lite mycket att spara i alla varje månad. Bättre med färre konton som man kan spara mer i.

Så idag har jag lagt fonderna på försäljning i det nyaste kontot, och likviderna kommer fördelas på aktiekontot, sparkontot + en liten del till Spiltan Räntefond som en extra buffert.

De tre fondkonton jag har kvar då är:

Stora fondkontot med 9 st fonder, varav 2 globala, 2 svenska, 1 tillväxt, 1 USA, 1 Asien, 1 Europa samt Spiltan Räntefond som balans. Detta konto har funnits sedan starten på Avanza (150122) och första året byggde jag på det, sedan började jag sälja av för att köpa aktier istället. Men nu kommer jag låta innehavet växa i lugn takt (sparar 1000:- varannan månad), så att fonderna blir en lugnare motvikt till aktierna.

Sparfonder, som också kan kallas Amorteringsfonder/Reparationsfonder. Här sparar jag till framtida räntehöjningar och huskostnader, och jag kommer ta ut en mindre summa varje år och lägga på bankens huskonto. Sparar 610:- i 6 olika fonder varje månad. 

Trygg buffert, som är en extrabuffert att ta av om börsen dippar och jag behöver likvider. Här finns mest Spiltan Räntefond, samt lite Avanza Zero och SPP Aktiefond Global som motvikt. Sätter in en hundralapp eller två varje månad när det finns likvider, mest i räntefonden. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.