Ny portfölj med preferensaktier

I mitten på april skapade jag en ny portfölj kallad preffar 🙂 
Här har jag börjat samla preferensaktier som delar ut en gång i kvartalet, samt några vanliga aktier som motvikt. 

Preferensaktierna är 

 • Klövern Pref 
 • Akelius Pref
 • K2A Pref

De vanliga aktierna är

 • Castellum (2 utdelningar/år)
 • Atlas Copco (2 utdelningar/år)
 • Hemfosa Fastigheter (också kvartalsutdelare)
 • Wallenstam (2 utdelningar/år)

Då jag redan har de vanliga aktierna så valde jag att flytta över ett mindre antal av varje aktie till preferensportföljen, utom Wallenstam där alla flyttades. Så portföljen har redan en stadig grund att stå på, och framöver blir det inköp av fler Klövern Pref.

Tanken är att bygga upp denna portfölj med pengarna från aktieutdelningarna under året och ha den som ett komplement till mina övriga aktier och fonder, och på sikt kommer den generera bra utdelningar hela året, som kan betala t.ex. räntan på bolånet.

Inspirationen till portföljen kommer framförallt från Procentpanik, som bygger upp en liknande portfölj vid sidan av sina aktier och fonder. 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny portfölj med preferensaktier

 1. Dividend500 says:

  Jag kör också en hel del med preffar och tillsammans med utdelandeETFer blir det ett fintbra kassaflöde under året. Jag har dock övergivit vanliga stamaktier mot XACT-fonderna, lägre risk och nästan samma utdelning. Mvh Dividend500

  • tryggpension says:

   Jag har inte tillräckligt med kunskap om efter för att våga mig på att spara i den, så för mig fungerar det bäst med det upplägg jag har idag. Jag kommer dock inte öka mer i stamaktierna just nu utan fylla på i preferensportföljen och i fonderna.