Sista jobbveckan & aktiefunderingar

Ja, nu är det bara några dagar kvar till tre veckors skön semester hemma i huset 🙂

Då vi har vår årliga tvåveckors semesterresa i september, så är vi mest hemma nu under sommaren och har grillkvällar för vänner och släkt. Vi har inget behov av att flänga hit och dit på sommaren, det räcker gott med pyssel i trädgården, sköna grillkvällar, en tur med båten på sjön i närheten, en och annan cykeltur samt sköna slappardagar i solstolen med bra böcker att läsa.

Jag har funderat ett tag, och inser att jag har lite för många aktier att hålla koll på, och dessutom kan jag inte göra några större köp av aktier som det är nu. Bättre ha ett färre antal aktier, så jag lättare kan köpa olika aktier varje vecka. Då blir den procentuella fördelningen bättre också, utan en massa småinnehav som bara ligger på 0,5-1,5%.

I ett första steg har jag sålt mina Wallenstam och mina NIBE, som båda har låg direktavkastning. Jag kommer behålla alla stora stabila utdelningsaktier, mina preffar och mina utländska månadsutdelare samt de som delar ut 2 gånger/år. Några små kryddor behåller jag dock, som Scandic Hotels och Cloetta som båda ligger på över +20%.

Pengarna från försäljningarna kommer fördelas på preferensaktier, investmentbolagen, lite fonder och sparkontot.

Under semestern blir det inga större aktieaffärer, men jag gör nog några småköp som vanligt då och då. 🙂

Bookmark the permalink.

Comments are closed.