Ändrat i sparandet

Efter lite egna funderingar och kommentarer från Pappa Betalar? så har jag kommit fram till att det är bättre med lite ränta än ingen ränta alls på sparandet, och man får pengarna på nolltid från Avanza.

Så nu har jag flyttat 2/3 av min stora buffert till Avanza, och resten får vara kvar på banken tills vidare. Kommer spara både till Avanza och banken, så att det stiger på båda kontona.

Resekontot kommer användas den närmsta tiden (september), så de pengarna får vara kvar. Men efter resan kommer jag spara på ett resekonto på Avanza istället. 

Kontot Blandat är mer ett akutkonto för akuta händelser samt bilen, så det får vara kvar på banken, och Huskontot är ett gemensamt konto varifrån banken drar ränta och amortering, så det kan inte röras (detta konto används även till renoveringar).

Så det blir Buffert och Resor som flyttas tills vidare, så får jag se längre fram hur det blir med resten av sparkontona.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Ändrat i sparandet

  1. Trevlig blogg! Jag kommer att följa denna.

    Jag hjälper även själv min mor med att mha utdelningar förbättra sin kommande pension, tyvärr är tiden emot oss, men 1-2000 i månaden gör ändå skillnad.

    Lycka till med sparandet /Investmentbolagsinvesteraren

  2. Hej TP!
    Vad kul att jag kunde inspirera. Varje krona är värt något och det är dumt att gå miste om ränta. Trots att det inte är supermycket pengar.
    Mvh PB?