2019 jobbigt år – tuff start nästa år

2019 har varit jobbigt på flera plan, både ekonomiskt, personligt och jobbmässigt.
Först var det strulet med försäkringskassan i våras, då de drog in min sjukersättning på 50% och krävde tillbaka pengar, samt både bilen och tänderna som behövde lagas. Ovanpå det kom renoveringen av badrummet då duschkabinen hade gett upp, och ännu mer pengar som flög iväg… 
Sedan gick två av våra katter bort under våren och sommaren, båda pga sjukdom, den ena blev bara 2 år, den andra var 13½.

Dessutom blev jag ju uppsagd 1/7 med 6 månaders uppsägningstid, samt arbetsbefriad från 1/10. 
Tanken under hösten var att jag skulle läsa en distanskurs samt söka jobb från 1/10, men efter en intensiv oktober med pluggande och jobbsök, så tappade jag orken och lusten helt och hållet… Hamnade i en svacka resten av året, men börjar komma upp ur den lite nu.

Blir arbetslös 1/1 2020 och måste då anmäla mig till AF. 
Nu är det ju så att jag bara jobbat 50% hela tiden, så jag anar att min a-kassa blir väldigt låg, vilket innebär att jag måste vara extremt sparsam och snål tills jag hittar ett jobb.

Har redan nu i december dragit in allt sparande, samt minskat de utgifter som går att minska, vilket inte är mycket. Nästa månad måste jag dra in på ALLT, så jag har en buffert att ta av ifall det dröjer med pengar från a-kassan.
Kommer inte ha något sparande så länge jag inte har något jobb, dessutom ska utdelningarna sparas till bufferten också, för säkerhets skull.

På det hela taget känns det tufft på många plan just nu, och jag orkar inte med speciellt mycket i dagsläget. Försöker gå ut och gå, pyssla hemma, läsa och göra det jag orkar med i dagsläget.

Får hoppas det vänder någon gång under nästa år.

 

Bookmark the permalink.

6 Responses to 2019 jobbigt år – tuff start nästa år

 1. Anne says:

  Nej, livet är baske mig inte alltid så roligt. Bra kämpat med portföljen och imponerande resa totalt sett! Det är viktigt att hålla kvar sina drömmar och mål trots utmaningar och motgångar. Önskar dig lycka till framåt med jobbsökeriet, portföljen och livet i övrigt. Gott Nytt!
  /Anne

  • tryggpension says:

   Tack för kommentar och uppmuntran!
   Man gör ju bara så gott man kan, och trots allt gick börsen bra i år 🙂
   På det privata planet har jag en del små mål att börja med, ett steg i taget med andra ord.
   TP

 2. Kämpa på.
  Du har gjort en fantastisk resa på många sätt.
  Du kommer fixa det här.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  • tryggpension says:

   Tack för kommentar och uppmuntran!
   Ger upp gör jag aldrig, jag ska hitta ett jobb!
   God fortsättning!

 3. Kalkyl says:

  Ur nåt dåligt brukar det tillslut komma nåt bra. Portföljens utveckling har ju varit fantastisk, stort grattis! Härligt att du börjat komma ur svackan o som PB skriver:
  Du fixar detta också!

  • tryggpension says:

   Ja, jag trodde inte portföljen skulle gå så bra i år , med tanke på att jag var tvungen att låta flera månaders utdelningar gå till bufferten när det mesta strulade i våras.
   Men nu hoppas jag att det blir lättare, ljuset börjar ju komma tillbaka också!
   God fortsättning!