Aktiv transaktionsmånad i december

Ja, det har hänt en del i portföljen under hösten och så även i december

Detta hände under hösten:

 • Kinnevik – sålde av pga ändrad utdelningspolicy, sista aktierna såldes i början av december.
 • Hemfosa – sålde alla i november pga att jag inte vill vara med på uppköpet från SBB
 • Sålde av några Swedbank i november och placerade pengarna i SHB istället.
 • Realty Income – sålde alla i omgångar då de är för dyra för mig samt att jag tog hem en bra vinst. Placerade pengarna i övriga utländska innehav istället.
 • Köpte även in ADM, som jag sedan sålde igen i december, då jag kände mig osäker på bolaget (har haft dem förut också)

I december blev det många affärer både på ISK och KF, både köp och sälj, även inköp av några nya bolag. 

På utlandskontot sålde jag av lite Boston Pizza, mina få ADM och lite NWH, och för dessa pengar fyllde jag på i övriga bolag, samt köpte en ny månadsutdelare, TransAlta Renewable. Kände att jag ville sprida riskerna lite, samt att jag vill ha ytterligare ett bolag som sysslar med energi.
Som ni ser köpte jag först i både Boston P och NWH, sedan sålde jag igen, det då jag inte riktigt kunde bestämma mig då. Men nu förblir det så här ett tag framöver.

I den svenska portföljen hände det en hel del. Fick en drös likvider från flera försäljningar, bland annat de sista Kinnevik, samt att jag minskade lite i Atlas C, Skanska och Latour. Dessutom fick jag en redig summa från inlösen av Akelius Pref.
Jag ville få in lite skog så jag köpte in Stora Enso, samt ett till byggbolag, nämligen Peab. Köpte även en skvätt i Kindred Group, ett spelbolag som jag läst om en del på olika bloggar, men detta innehav förblir litet. Sista nya innehavet är Cibus Nordic Real Estate, som Petrusko skrivit om här.
I övrigt fyllde jag på i befintliga innehav.

Jag har fortfarande kvar en del likvider från Akelius, men dessa sparar jag till köp först nästa år.

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Aktiv transaktionsmånad i december

 1. drommaren says:

  Hej trygg pension!

  Du är verkligen en av mina stora inspirationskällor i bloggsfären. Många har riktigt fina jobb och kan lägga av 20 000kr+ i månaden, rena fantasisummor för de flesta.

  Du jobbar deltid och har en normal lön (som jag) men lyckas ändå lägga av och spara. Du gör det så himla bra.

  Jag önskar dig stort lycka till med att hitta ett nytt jobb och jag är övertygad om att vilken arbetsgivare som helst ska vara glad att få dig i arbetsstyrkan.

  Ha det bra och kämpa på – det kommer bättre tider!

  • tryggpension says:

   Nejmen ojsan, nu blir jag alldeles rörd av din kommentar!
   Stort tack för detta, det ger mig styrka att fortsätta kämpa på alla plan 2020!
   Tack än en gång!
   TP