Bloggen 5 år idag

Idag är det 5 år sedan jag publicerade mitt första inlägg på denna blogg, så det har blivit några inlägg sedan dess, i genomsnitt drygt 100 st/år.

När jag först startade bloggen 2015 så låg den på en wordpress.com sida, men maj 2017 valde jag att skaffa egen domän och hemsida istället, och sedan dess ligger den här.

Började dock med sparandet på Avanza november 2014, och då enbart i fonder. Sedan började jag läsa olika sparbloggar, och fann att många satsade på utdelningsaktier, och då svängde jag successivt av åt det hållet jag med.

Köpte mina första aktier 9 februari 2015, dagarna efter att jag hade startat bloggen, och på den vägen är det sedan dess. Dock har jag haft kvar en del fonder hela tiden som motvikt till aktierna.

De första åren med aktier blev svängiga, med flera olika portföljer med olika inriktningar, många köp och sälj, en del misstag och feltänk innan jag till slut hittade mitt sätt att investera i aktier. Idag känner jag att det till slut fungerar för mig och jag kommer fortsätta på samma väg framöver.

Eftersom jag har haft sämre förutsättningar när det gäller sparandet än många andra (jobbade 50%, sjukersättning 50%), så har mina portföljer inte utvecklats med stora stigningar varje år, men värdet har dock ökat sakta men säkert.
Enda stora bakslaget var andra halvåret 2018, då portföljen sjönk med nästan 100 000:- från augusti till december, men så var det ju för många det året.

Min förhoppning är att portföljen en vacker dag når miljonen, och att jag på sikt lyckas komma upp i mitt långsiktiga utdelningsmål på 72 000:-/ år. Då får jag en genomsnittlig utdelning på 6000:-/månad, och kan få en bättre pension totalt sett.

Jag tackar er alla som hittills orkat med mitt bloggande, och hoppas ni vill fortsätta följa min väg mot miljonen 🙂

/Trygg Pension

Bookmark the permalink.

11 Responses to Bloggen 5 år idag

 1. Hej TP!
  Superkul att följa din resa i med och motgångar.

  Hoppas det går bra med jobbsökandet!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  • tryggpension says:

   Det går lite trögt med jobbsökandet eftersom mitt funktionshinder gör att jag inte kan jobba med vad som helst. Har börjat få lite hjälp av AF, så vi får väl se…
   Tack för din kommentar!
   TP

 2. Hej.
  Kul att du har hållit på såpass länge. Alla gör vi våra idiotinvesteringar i början tills vi hittar en metod som vi kan följa och samtidigt sova med. Jag har sparat i aktier lite längre men jag missade grejen med att blogga om det.

  • tryggpension says:

   Ja, det blev en hel del misstag i början innan jag insåg hur jag ville investera, tror jag sålde mer aktier än jag köpte de första åren.
   Tack för kommentaren!
   TP

 3. Grattis på femårsdagen!
  Det är inspirerande att följa din resa, med tanke på att du som jag inte har de högre inkomsterna. Lycka till med ditt jobbsökande och jakten på miljonen/miljonerna!

  //Fattigbonddräng

  • tryggpension says:

   Har man små inkomster så får man göra det bästa av det hela, och spara det man kan spara.
   Har följt dig med, gillar dina inlägg om Pigan och hennes jobbande för att få in pengar till dig 🙂
   TP

 4. Procentpanik says:

  Stort grattis! Och hoppas att du fortsätter blogga. speciellt gillar jag dina fina uppställningar och precentationer, du är en fena på det där!

  Mvh // PP

  • tryggpension says:

   Ah, tack så mycket!
   Gillar att nörda ner mig i Excel och dess diagram 🙂
   Kommer blogga tills jag är pensionär åtminstone.
   TP

 5. Drommaren says:

  Hej trygg pension!
  Jag har följt din blogg ända sedan starten 2015 och jag tycker att du gör ett jättefint jobb med den!
  Dessutom tror jag att du inspirerar jättemånga som läser den till att ta tag i sitt eget sparande när de set att du klarar det!

  Jag kommer fortsätta följa dig ända tills du slutar blogga :}
  Fortsätt kämpa!

  • tryggpension says:

   Jag gillar att blogga och göra diagram i Excel, så det blir en bra kombination i denna blogg 🙂
   Har följt dig med, och tycker det är kul att du är tillbaka i bloggosfären igen!

   Jag försöker kämpa på även när det kommer motgångar, som ekonomiska bakslag (f-kassan mm), arbetslöshet, men ibland känns det tufft.

   Vi får fortsätta följa varandra!
   TP

 6. Dividendify says:

  Kämpa på och du är en fin inspiration. Jag har hållt på kanske 6 månader med att bygga upp min portfölj med hjälp av utdelningsaktier och äntligen kanske jag kan säga har jag hittat en strategi som jag kan se som långsiktig och fungerar mentalt för min del också.