Förbaskade bilskrälle!

Ursäkta uttrycket i rubriken, men nu är jag verkligen trött på bilen! 
Har haft en jädra otur med den under de 6 år jag haft den, med diverse dyra reparationer på grund av olika fel, krockskador, gropkörningar och så vidare… Den har snart kostat mig mer i reparationer än jag köpte den för, så nu får det räcka!

Nu senast var det motorlampan som började lysa för ett tag sedan, men som tur var så var det bara ett lindrigt fel som är åtgärdat nu. Men detta blir sista gången jag lägger ner pengar på knasbilen! Så nu ska jag städa den, göra rekond och sälja den som inbytesbil när jag köper ny bil så snart som möjligt.

Letar efter mindre bilar för fullt, och maxbelopp är 80 000, då jag vill ha en vettig mindre bil jag kan ha några år innan jag får ihop mer pengar till en lite större och nyare bil igen. 

För att få ihop tillräckligt med pengar så tar jag till speciella åtgärder. Har kvar lite fonder för några tusenlappar på min bank som jag säljer, samt att jag säljer av mina fonder på Avanza. Portföljen minskar därmed med 60 000 kr, men å andra sidan slipper jag låna av min omgivning. Kan inte ta vanligt lån p.g.a arbetslösheten.

Så inom några månader har jag förhoppningsvis bytt till en bättre och mindre reparationsbenägen bilmodell. Aldrig mer en fransos, det säger jag bara!

Bookmark the permalink.

3 Responses to Förbaskade bilskrälle!

 1. drommaren says:

  Hej Trygg pension!

  Ah, de kan vara riktigt jobbiga bilrackarna! Renault eller Peugeot gissar jag då!

  Toyota, lexus, Honda, Hyundai och Kia är de bilar som hade minst rapporterade motorskador för något år sedan googlade jag fram på vi bilägare nu. Kolla nån av dom som tips!

  Hade jag personligen inte brytt mig om något annat förutom att den skulle hålla och vara prisvärd hade jag nog köpt en Toyota!

  Trist att du måste sälja fonder. Jag gjorde samma sak när jag köpte elbil i slutet av 2019. Jag plockade ut 50 000 från Avanza då. Det svider ett tag men det går över!

  • tryggpension says:

   En annan fransos, Citroen, som ställt till med besvär 4 av de 6 åren jag haft den! Vill bara skicka den till tippen nu…

   Jag har kollat flera olika japaner (fick tips av vår verkstadskille), och det blir nog en Toyota eller Kia, beroende på vad jag hittar till rätt pris här i mitt område. Vet att Toyota är känt som ett stabilt bilmärke med bra omdömen på verkstäderna. Men jag väljer dock inte de minsta modellerna, utan steget större, inte Toyota Aygo utan Toyota Yaris som är storleken större.

   Ja, att sälja av fonder är inte kul, men bättre det än att behöva sälja aktier.

 2. Stefan says:

  Tråkigt att höra att bilen strular, förhoppningsvis så löser det sig! Också tråkigt att portföljen har minskat men sånt är livet ibland.