Gör ändringar i portföljerna del 1

Under augusti har det blivit lite ändringar, då jag vill satsa mer på svenska aktier, preffar och fonder. Blir ju inte yngre precis, (blir 55 om några år), och ju närmare pensionen jag kommer desto mer stabilitet vill jag ha.

Första steget var att minska ner antalet utländska aktier under året, så jag sålde av alla Boston Pizza och EPR Properies när de drog in utdelningarna. Sålde även alla NWH, och köpte in kvartalsutdelaren ADM, som jag haft tidigare.

Nu är det bara kvar 4 aktier i utlandsportföljen, två kvartalsutdelare (ADM och AT&T) samt två månadsutdelare (TransAlta Renewables och STAG) samt Akelius D som jag pytsar in de små utdelningarna i.
Jag anser mig fullinvesterad i alla utom ADM, som jag vill fylla på med 10 till, därefter kommer portföljen få vara ifred framöver och pytsa ut lite utdelningar varje månad.
Kan även nämna att jag har haft STAG och AT&T sedan starten av utlandsportföljen.

Jag har även startat upp en mindre preferensportfölj, som ska ge mig stabila utdelningar, om än i små belopp, bara för att få ett litet flöde av pengar varje månad.

Tanken är att denna portfölj ska ge mig 500:- i utdelning varje månad, så jag bygger på den sakta men säkert. Tillsammans med utlandsportföljen blir det ett stabilt flöde på mellan 700 – 900 kr i utdelning/månad. Målet är att de utdelningssvaga månaderna ska ha åtminstone 1000:- i utdelning, mer begär jag inte.

Svenska portföljen kommer i nästa del.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.