Tar itu med mina PPM-fonder

Jag har bestämt mig för att bli mer aktiv med premiepensionen, då man kan påverka värdeutvecklingen rätt mycket om man är aktiv med sina fondval där.

Har varit alldeles för försiktig i mina fondval tidigare, vilket har gjort värdeökningen betydligt sämre än genomsnittet, så jag vill förbättra chanserna till en bättre pension. Har ju ändå minst 10 år kvar till pensionen.

Dessutom har många av fonderna med hög avgift på t.ex. Avanza betydligt lägre avgift på PPM. Detta innebär att man kan satsa mer på aktiva fonder som gått bra och därmed få bättre värdeutveckling.

Det gäller dock att man är aktiv och håller koll på fonderna, och det gör jag genom att skapa en bevakningslista på Avanza, som jag kollar regelbundet. Därmed kan jag agera snabbt och byta fond på PPM om någon av dem börjar gå sämre.

Har även börjat ta tag i mina tjänstepensioner på minpension.se, kommer skriva om det också framöver.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.