Månadsrapport februari 2022

Jag har inte så mycket att säga om det som händer i världen och Ukraina nu med Putins invasion, då det är så många som skriver om det idag.
Men tankarna och oron för att det kan bli ännu värre finns där, fast jag försöker agera lugnt och sitter kvar i båten. Fortsätter köpa på mig aktier när det finns likvider.

Jag loggar dock in mer sällan på Avanza, mest bara när det är utdelningar som ska återinvesteras. Nu har jag ju dock en del likvider att använda, så jag kollar läget då och då för att se om det finns möjligheter till nya köp till bra priser.

(klicka för större bilder)

Portföljens värde har minskat som ni ser, och det finns fler förändringar i den. Främsta ändringen är att alla utländska innehav är sålda nu, och jag har ökat en del i Xact Norden Högutdelande. Likviderna kommer från utlandsförsäljningen, och kommer pytsas ut pö om pö i mina andra innehav.

Transaktioner

I februari blev det en hel del transaktioner då jag hade mycket likvider från inlösen av Nobina samt utlandsförsäljningarna.


Sista aktien jag sålde var STAG, med 55% kursvinst, och denna aktie var mitt längsta innehav på mitt KF, då jag köpte de första redan 2016-04-01.

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om varför jag sålt alla utländska innehav, vilket ni kan läsa om här.


Som ni ser blev det många transaktioner bara på kontot Svenska aktier. Jag sålde även mina Bonava, då jag vill minska ner antalet bolag i portföljen.


Även i preferensportföljen blev det en del köp, men jag kommer inte köpa lika ofta och mycket framöver, då jag vill satsa mer på den svenska portföljen.

Utdelningar


Februari är alltid en svår utdelningsmånad, så även juni, juli (2021 var det extrautdelning, därav hög stapel då) och augusti.

Jag tänker lägga en del av likviderna i fonder framöver, och även en del utdelningar hamnar där, med tanke på läget i världen idag.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.