Tillbakablick

Om man ser tillbaka på 2016, så känner jag att det blev lite veligt med alla aktier jag köpte och sålde under året, innan jag till slut fick lite mer ordning på portföljerna och började forma en vettig strategi för mina köp.

I Sverigeportföljen sålde jag surdegar som Ericsson, Ratos & Mekonomen samt några som jag inte tyckte passade in i portföljen, som AstraZeneca och Wallenstam. Är idag nöjd med de aktier jag har där nu, så det blir inga fler, bara påfyllning i nuvarande innehav.

Tillväxtportföljen var mer en chansportfölj där jag köpte och sålde för småsummor från maj och framåt, köpte tillväxtaktier hit och dit… Till slut bestämde jag mig för att bara satsa på några få aktier i den portföljen och sålde de mest volatila aktierna, t.ex. Fingerprint, Eolus Vind samt Nordnet B pga uppköp. Blir inga fler aktier här.

I Utlandsportföljen var det mer stabilt, men jag valde att sälja 2 av 4 USA aktier inför valet i USA, och istället köpa två kanadensiska aktier. Blir inga fler aktier här heller, kommer bara fylla på i nuvarande innehav om kurserna sjunker.

Fondkontona har jag bara fyllt på i under året, och inte gjort några ändringar i innehaven.

Lite procentfakta 2016 🙂

Bästa svenska aktie:
Atlas Copco B +23,55%

Sämsta svenska aktie:
Betsson B -23,54%

Bästa utländska aktie:
Fortum Oyj +27,94%

Sämsta utländska aktie:
NorthWest Healthcare Properties REIT -0,16% (köpte den först i augusti)

Bästa fond:
SPP Aktiefond USA +21,79%

Sämsta fond:
AMF Aktiefond Europa -1,78%

Framåtblick kommer i senare inlägg.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.