Pensionsplanering – utlandsportfölj

Så här ser utlandsportföljen ut idag och här blir det inga fler bolag eller några försäljningar. Däremot kommer jag öka upp i STAG och AT&T, kanske även i Nordea.

Då jag inte för över några likvider hit och månadsutdelningarna är på runt 200:-, så väljer jag att  samla dem i Swedbanks globalfond, och så gör jag ett större köp säg en gång i halvåret. Avanza Global har jag mest som en extra globalfond, där jag lägger en liten slant då och då.

På lång sikt kommer jag låta utdelningarna ligga kvar i globalfonderna och sedan även i Spiltan Räntefond, och ju närmare pensionen jag kommer, desto mer kommer hamna i Spiltan Räntefond. Sista steget blir att föra över pengarna till Avanza Spar+, så att jag sedan kan använda dem direkt när jag slutar jobba.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Pensionsplanering – utlandsportfölj

 1. Låter som en bra plan det där. Smart att lägga utdelningar i en fond. Eftersom det blir så dyrt att köpa amerikanska aktier för en så liten slant!
  Mvh PB?

 2. Får man fråga varför du inte bara kör på Avanza Global? Swedbank Robur Access Global har runt runt 0.27% i avgiftre och Global har 0.10%.

  Mvh

  • tryggpension says:

   Jag vill inte satsa fullt ut på den nya fonden förrän det har gått ett tag och jag ser hur det går för den. Har haft Swedbanks fond länge på mina andra konton, och dessutom stör inte avgiften mig, så länge den inte överstiger 0,40%. Majoriteten av mina fonder ligger på 0,10-0,30%, bara två ligger högre.