Förändringar i privatekonomin

Ja, med tanke på min situation idag har jag fått ändra om en del i privatekonomin och har gått i genom alla utgifter och allt sparande.

Har försökt skära ner i både fasta och rörliga utgifter, men det har visat sig svårt då både försäkringar (bil, hund, katter) och abonnemang är antingen bundna eller de billigaste som finns just nu. Övriga utgifter är lika svåra att minska trots att jag har försökt, men jag har trots allt lyckats skala ner några kronor här och där.

I övrigt köper jag nästan ingenting nu och försöker bara köpa när jag verkligen behöver något och vet att det finns pengar att ta av. Försöker att betala direkt om jag handlar på nätet (nästan bara torrfoder, kattsand och sådant) och inte ta det på Klarna. Har idag en skuld på Klarna, som jag nu prioriterar att betala av så snabbt jag bara kan så att jag slipper räntan där.

Jag brukar handla bensin och övrigt på mitt Preemkort, och där har jag minskat maxbeloppet rejält, så jag nu bara handlar bensin på det.

Har ju en stor utgift på tandläkaren (10 000:- ), och där har jag fått en räntefri avbetalningsplan på 6 månader, vilket gör det betydligt lättare för mig att få ihop pengar till det.

Bilens service och reparation har jag fått flytta fram, men jag måste fixa det innan 30/6, då sista dagen för besiktning är.

Ligger idag precis på marginalen och har fått nalla av bufferten rejält för att få ihop det hela, så jag hoppas att det blir bättre i april när jag får första lönen för mitt tillfälliga timjobb.

Har även ändrat sparandet rejält, men det kommer i ett eget inlägg.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.