Utdelningsmålbild 2020

Ja, inför 2020 blir det svårt att veta hur det blir med utdelningarna av många orsaker. 

  • Jag tappade 1000:- i utdelning per år på grund av inlösen av Akelius, och jag har inte hämtat upp det tappet
  • Har fortfarande kvar en hel del likvider från Akelius, och har svårt att placera dem på grund av att allt känns så högt värderat just nu
  • Har stuvat om en del i portföljerna på sistone, och än vet jag inte hur utfallet av detta blir på sikt
  • Några stora bolag har aviserat om utdelningssänkningar, bland annat Swedbank
  • Sist, men inte minst, jag kan inte återinvestera utdelningarna just nu, då jag behöver pengarna till bufferten så länge jag inte har ett jobb

Har gjort en preliminär uträkning i excel, med hänsyn till att Swedbank väntas sänka utdelningen rejält, men utgår annars från förra årets utdelning, och prognosen är inte så bra. Får hoppas att kommande utdelningshöjningar förbättrar prognosen.

Därför sätter jag inget konkret utdelningsmål i år, utan fokuserar på att åtminstone hamna på samma nivå som förra året.

Bookmark the permalink.

One Response to Utdelningsmålbild 2020

  1. robert says:

    Jag känner din smärta. Har själv likadant. Ligger tung i Nordea, Swedbank samt lite Sampo. Sedan att Hemfosa, Acando och andra bolag har blivit uppköpta så befarar jag lång väg kvar till förra årets utdelning.