Månadsrapport augusti 2022

Sent omsider kommer här månadsrapporten för augusti.

Semestern är avslutad sedan länge och den vanliga vardagslunken är tillbaka. Det märks att hösten närmar sig så sakta, då det mesta i växthuset börjar ge upp och rabatterna ser lite höstrufsiga ut.

Detta år har vi fått mängder med blåbär på våra buskar och jag har plockat åtminstone 7-8 liter bär som nu ligger i frysen. Tanken är att göra lite muffins, pajer och sylt i höst.

När det gäller portföljen så gick det neråt igen i augusti, men inte lika illa som juni. Tror att det kommer vara en mindre berg-och-dalbana under hösten, men så länge utdelningarna kommer in så känns det helt ok.


Aktielikviderna kommer från aktieförsäljningar under månaden, se nedan.

Ja ni ser ju själva…

Transaktioner

Det blev både sälj och en del köp under månaden. 
Sålde SBB pga allt som skrivs och händer runt bolaget, och jag känner att jag vill lägga pengarna på säkrare bolag istället.
Sålde även alla Industrivärden, då de alltid känts för dyra för mig, och jag har aldrig haft fler än 50 stycken. Valde att lägga likviderna på övriga innehav med högre DA, främst Xact Norden (nu i september köpte jag fler).
Bevakningsposten på 10 Securitas rök också, då jag vill fokusera på färre men större innehav istället.

Utdelningar

Augusti är min sämsta utdelningsmånad, så det blev bara 4 utdelningar totalt.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.