Utdelningar 2020

Ja, 2020 blev ju ett år där utdelningarna minskade i rasande fart, när bolag efter bolag antingen minskade sina utdelningar eller drog in dem helt. 

För att ta det från början av året:
I januari när bolagsrapporterna började dyka upp och många bloggare gjorde prognoser för utdelningarna, så var min utdelningsprognos preliminärt på 23 500:-, och detta var ändå med låga utdelningsökningar i min prognosmall.

Men i takt med att bolagen ändrade sina utdelningsprognoser så dök även min prognos brant. När det var som värst låg den preliminära utdelningen på c:a 16 800:-, vilket var långt under vad jag hade hoppats på.

Tack vare en del bonusutdelningar och att några bolag valde att ha utdelning på hösten trots allt, så blev slutresultatet 19 416:-, vilket jag är nöjd med tanke på att jag inte kunnat återinvestera utdelningarna under året (p.g.a. arbetslösheten).

Så här ser årets utdelningsgrafik ut:


Ja, här ser ni bolagens utdelning 2020, och man ser att flera bolag valt 0,00 kr i utdelning, trist. Rött belopp är extrautdelning i Telia.
Bästa utdelaren blev Castellum med 1641,25:- i utdelning.
Överstrukna bolag har jag sålt av under året.


Utdelningar sedan 2015, där man kan se vilka månader som gett mest och minst genom åren.


Här valde jag att inte ta med 2015 som hade utdelning bara vissa månader.
Trots utdelningssänkningarna så blev det nya utdelningsrekord i januari, september (årets bästa månad) oktober samt december.


Valde att sätta ett mål för syns skull, och resultatet blev åtminstone bättre än 2017.


Den ackumulerade utdelningen nådde över 100 000:- i oktober 🙂

Får hoppas att 2021 blir ett bättre utdelningsår!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.