Slösa till Spara

Förr var jag mycket mer av en slösa som köpte saker utan att tänka på kostnaderna, men idag har jag mycket mer koll på vad saker och ting kostar och köper inget i onödan. Dock letar jag inte specifikt efter reapriser eller snålköper billigt, utan jag köper en vara som jag gillar/behöver till bra pris. är det en dyrare vara, så kollar jag på Pricerunner om den finns billigare någon annanstans.

Förr, kläder:
Hittade jag en snygg blus så kunde jag köpa den i tre olika färger utan att tänka på priset (dock köpte jag aldrig riktigt dyra blusar utan mer Kapp-Ahl, Lindex mm), samma med övriga kläder. Hade massor med ytterkläder, skor, koftor mm.
Idag: har en hel del kläder som jag köpt tidigare, under slösatiden, och ändå har jag rensat ut en hel del. Har inte köpt nya kläder på över ett år, och i fortsättningen handlar jag bara när det verkligen behövs.

Förr, böcker:
Älskar att läsa, så det köptes nya böcker hela tiden, vilket gjorde att hyllorna blev överfulla till slut, och det kostade sina slantar!
Idag: Har fått rensa ut en del, då vi har mindre plats där vi bor nu, och idag köper jag bara böcker av författare jag verkligen gillar, och max en bok i månaden, helst då pocket som ju tar minst plats och är billigast. Köper även e-böcker numera, de tar ju ingen plats alls.

Detta är bara några exempel på hur jag har försökt ändra mina köpvanor till det bättre, och det går framåt. Har ändrat mig på flera områden när det gäller inköp, men det enda jag inte tullar på är kvalitet på varorna! Köper inte billigt skräp även om jag behöver just den varan, hellre en dyrare och bättre vara istället.

Nu i februari har jag köpstoppsmånad, och köper bara nödvändiga saker, som mediciner och sådant.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.